12 Aralık 2010 Pazar

Elmalı Tart

Nihayet beklediğimiz kar bu haftasonu kapımızı çaldı. Gelin bu pazar hayatın yoğun temposuna bir ara verelim. Dışarıda yağan kar tüm çirkinlikleri örterken, pencerenizin önünde sıcacık bir fincan çay ile evimizin
keyfini çıkaralım.
 
Malzemeler:
3 adet orta boy elma
2 çay kaşığı tarçın
125 gr. tereyağı
2,5 su bardağı un
2 yumurta
Kabartma tozu, vanilya
Şeker ( hamur için, 1/3 bardak şeker)
Şeker (iç harcı için; 2 yemek kaşığı)
2 yemek kaşığı çekilmiş ceviz
1 yemek kaşığı hindistan cevizi

Yapılışı:
Elmalar rendelenir, şeker, tarçın, ceviz ve hindistan cevizi ile karıştırılarak, kısık ateşte elmalar yumuşayıncaya dek yaklaşık 10 dakika pişirilir ve soğumaya bırakılır. Un, yumurta sarısı, kabartma tozu ve vanilya ile küp küp kesilen yumuşak tereyağı karıştırılır, 1 küp buz eklenerek hamur yoğrulur. 1 elma büyüklüğünde parça ayrılarak, buzlukta 15 dk. dondurulur. Hamur merdane yardımıyla açılarak, tart kalıbına döşenir. Soğuyan harç içine konur, buzlukta donmuş olan hamur şeritler halinde kesilerek tartın üzerine kafes biçimi verilir. Ayrılan yumurta akları üzerine fırça yardımıyla sürülür. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında kızarana dek pişirilir. Soğuduktan sonra pudra şekeri serpilerek servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
>