20 Aralık 2010 Pazartesi

Patatesli Gül Börek



Malzemeler:
3 adet yufka
4 orta boy patates
1 adet kuru soğan
1/2 demet maydanoz
1 Yumurta
Sıvıyağ

Hazırlanışı:
Kuru soğan sıvı yağda kavrulur,  patatesler haşlanır, çatal ile ezildikten sonra kavrulan soğana eklenir. İnce kıyılmış maydanoz karışıma ilave edilir. 
Her bir yufka 1 kaşık yağ, 2 kaşık su ile ıslandıktan sonra 8 eşit üçgen olacak şekilde kesilir. Üçgenlerin geniş kısımlarına patatesli harç ilave edilir ve sigara böreği gibi sarılır. Bir ucundan başlanarak dolanır ve gül biçimi verilir. Her bir üçgen için aynı işlem yapıldıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürülerek önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında altı ve üstü kızarana dek pişirilir. Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
>