Kek yapmaya başlarken evde süt olmadığını farkeden ben, çareyi süt yerine bir bardak neskafe kullanmakta buldum. Çaylı kek nasıl oluyorsa bu da neskafeli kek oldu, çok da beğenildi :)
(12 adet)
3 yumurta
1/2 su bardağı erimiş tereyağ
1/2 su bardağı fındık yağı
1/2 su bardağı damla çikolata
1 tatlı kaşığı neskafe
1 su bardağı ılık su
1,5 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket hamur kabartma tozu
Aldığı kadar un (yaklaşık 3,5 su bardağı kadar)
Yumurta ve şekeri 5 dakika kadar çırpıyoruz. Neskafeyi ılık suda eritip, yağ ile birlikte karışıma ekliyoruz. Vanilya, hamur kabartma tozu ve unu da ekledikten sonra, damla çikolataları ilave edip, muffin kalıplarını 2/3'lik kısmına kadar dolduruyoruz. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder