18 Temmuz 2012 Çarşamba

Semizotu

Nihayet yeni bir tarif ekliyorum ;) Aslında herkesin bildiği bir yemek, benim tarifimin de bir farklılığı yok. Ekşili yoğurtlu semizotu, yazın favori yemeklerimden olduğu için paylaşmak istedim. Semizotunun omega 3, demir ve C vitamini yönünden çok zengin bir sebze olduğundan bahsetmeden de edemeyeceğim.

Afiyet olsun :)

Malzemeler:
1 demet semizotu
1 orta boy kuru soğan
2 orta boy domates
1 avuç pilavlık bulgur - Bu arada, ölçüm bardak ya da kase değil avuçla : )) -
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Pul biber
Tuz

Yapılışı:
Semizotları iyice yıkanıp süzüldükten sonra (işin en zor kısmı da burası zaten) sap kısımlarını ince ince, yapraklarını nispeten irice doğruyoruz. Öncelikle yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında kavuruyoruz, ardından küp küp doğradığımız domatesleri ekleyip 1-2 dakika daha çeviriyoruz. Doğradığımız semizotlarını tencereye ilave edip, yıkayıp süzdüğümüz bulgurumuzu da üstüne ekliyoruz. (bulgur yerine pirinç de kullanabilirsiniz.) Semizotları suyunu salacağından ayrıca su eklemeden yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz, bulgurlar yumuşadığında zaten semizotları da çoktan pişmiş oluyor. Yoğurtla servis yapıp, afiyetle yiyoruz...

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
>