Malzemeler:
2 çay bardağı kırmızı mercimek
1 çay bardağı ince bulgur
1 orta boy soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1/2 demet maydanoz
2 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Yapılışı:
Mercimeği üzerine iki parmak geçecek kadar su koyup, yumuşayıncaya dek haşlıyoruz. Gerekirse ilave su ekleyebiliriz. Pişen mercimeklerin içine sıcakken, ince bulguru ekleyip demelenmeye bırakıyoruz. Bu sırada kurusoğanı incecik doğrayarak zeytinyağında kavuruyoruz. Kurusoğan yerine taze soğan da mercimekli köfteye çok yakışır fakat benim mideme dokunduğu için ben kurusoğanı pişirerek kullanmayı tercih ediyorum.15-20 dakika demlenen mercimek ve bulgurun içine ince kıyılmış maydanoz ve diğer malzemeleri ekleyerek yoğuruyoruz. Köfte şekli vererek marulla servis yapıyoruz. Afiyet olsun.
6 yorum:
bizim evinde favorisi:))
ellerine sağlık çok güzeller
Bizim evdede çok sevilir mercimekli köfte bende dün yaptım:)) ellerine sağlık arkadaşım
oooo çok severim...
şimdi olsada yesek dedim :)
yanınada ayran...
oh miis gibi....
ellerinize sağlık...
Selin ben de bayılırım mercimekliye,eline sağlık.
selincim hayırlı günler çok özlemişim ne iyi ettim geldim.
çok severek yaparım senin elindende harika olmuş:)
Ben de çok severim, ellerine sağlık enfes görünüyor.
Yorum Gönder